Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sibeliuksen syntymäkodin Syysmatinea

Hämeenlinna | Sibeliuksen syntymäkoti

Jean Sibeliuksen yksinlauluja ja pianomusiikkia tulkitsevat sopraano Ruut Karhula ja pianisti Niilo Junnikkala.

OHJELMA

Marssnön op. 36:5
Blåsippan op. 88:1
De bägge rosorna op. 88:2
Vitsippan op. 88:3

Puusarja op. 75
När rönnen blommar (Kun pihlaja kukkii)
Den ensamma furan (Yksinäinen honka)
Aspen (Haapa)
Björken (Koivu)
Granen (Kuusi)

Narciss JS 43 (1925)
Hymn to Thais JS 20 (1909)
Var det en dröm? op. 37:4

MUUSIKOT

Sopraano RUUT KARHULA opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa oopperakoulutuksen englanninkielisessä maisteriohjelmassa laulunopettajanaan Sirkka Parviainen. Keväällä 2021 Ruut valmistui laulutaiteen kandidaatiksi Sibelius-Akatemiasta, ja hän on aiemmalta koulutukseltaan myös pianisti ja pianopedagogi AMK.

Karhulan oopperarooleihin lukeutuvat Suor Genovieffa, La Suora Infermiera ja Una Conversa (Puccini: Suor Angelica), Dido (Purcell: Dido and Aeneas), Damigella (Monteverdi: L"incoronazione di Poppea) ja Leo (Kuusisto: Prinsessa ja Villijoutsenet). Hän on myös laulanut Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuorossa vuosina 2011–2017 ja Lahden oopperakuorossa kaudella 2013–2014.

Näyttämötaiteiden lisäksi Ruut rakastaa lied-musiikkia ja työskentelee sen parissa sekä laulajana että pianistina. Erityisen kiinnostunut Ruut on vanhasta musiikista ja nykymusiikista, ja hän on kantaesittänyt useita uuden musiikin lauluteoksia.

Pianisti, säveltäjä NIILO JUNNIKKALA on opiskellut pianonsoittoa Lahden Konservatoriossa Peter Lönnqvistin ja Sibelius-Akatemiassa Teppo Koiviston ja Risto-Matti Marinin johdolla sekä sävellystä Igor Rogaljovin sävellysluokalla. Hän on osallistunut mm. Eero Heinosen, Olli Mustosen, Boris Bermanin ja Robert Levinin mestarikursseille.

Soolo-ohjelmiston lisäksi Junnikkala on esittänyt runsaasti kamarimusiikkia ja liediä sekä toiminut säestäjänä. Kuluvan vuoden sooloprojekteihin lukeutuu muun muassa Bachin Partitojen kokonaisesitys. Junnikkalan sävellystuotantoon kuuluu soolopianoteoksia, yksinlauluja, kamari- ja kuoromusiikkia sekä sinfonia. Lisäksi hänellä on laajahko, toistaiseksi julkaisematon, kirjallinen tuotanto johon kuuluu muun muassa novelleja, esseitä ja romaani. Vuodesta 2018 alkaen Junnikkala on toiminut Sibelius-Akatemiassa partituurinsoiton opettajana.

KUVAT

Ruut Karhula (kuva, Ruut Karhula)
Niilo Junnikkala (kuva, Kari Junikkala)

LIPUT

Ovelta tai ennakkoon Sibeliuksen syntymäkodista 15 € aik. / 12 € eläk. ja opisk. / 7 € lapset 7–17 -vuotta. Sibeliuksen syntymäkoti, Hallituskatu 11, Hämeenlinna. Avoinna: ti–su 12–16,
hmlmuseo.fi.

***
Korona-turvallisuuden vuoksi yleisömäärä on rajoitettu. Lippu kannattaa varata ennakkoon.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 3.10. klo 14

Tapahtumapaikka: 

Sibeliuksen syntymäkoti

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Hallituskatu 11

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

(03) 621 2755

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: