Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Petri Tamminen vieraana Riihimäen kirjastossa

Riihimäki | Riihimäen kaupunginkirjasto

Petri Tamminen on ammatiltaan toimittaja ja vuodesta 1998 lähtien hän on toiminut vapaana kirjailijana. Sen lisäksi hän pitää luovan kirjoittamisen kursseja, luennoi Tampereen yliopistossa ja kirjoittaa kolumneja useisiin lehtiin. Tamminen asuu perheineen Vääksyssä.

Petri Tamminen kirjoittaa romaaneja, novelleja ja lyhytproosaa. Häntä on luonnehdittu lakonisen huumorin mestariksi ja kirjoitustyyliä minimalistiseksi. Teksteissä on paljon lyhyitä lauseita ja samanlaisina toistuvia lauserakenteita. Esikoisteostaan Elämiä (1994) hän kuvailee: ”Rivien välit kirjoitin tilaviksi, toivoin, että lukija mahtuisi niihin ja toisi mukanaan omat muistonsa. Tämä perusajatus on mukana kaikissa kirjoissani.” Kirjallisiksi vaikutteikseen Tamminen mainitsee mm. Veijo Meren, Antti Hyryn ja Antti Tuurin novellit.
Vuonna 2006 kirjoitettu Enon opetukset -romaani oli Finlandia –ehdokkaana ja vuonna 2011 Matti Ijäs ohjasi siitä televisioelokuvan, jossa toista pääosaa näytteli Aku Hirviniemi.
Petri Tamminen on saanut useita palkintoja teoksistaan, mm. Kalevi Jäntin ja Otavan kirjasäätiön Veijo meri –palkinnon. Hänen tuotantoaan on käännetty useille kielille.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 18.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Riihimäen kaupunginkirjasto

Sijaintikunta: 

Riihimäki

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 16

Postinumero: 

11100

Postitoimipaikka: 

Riihimäki

Puhelinnumero: 

019 758 4681

Sähköposti: 

kirjasto@riihimaki.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: