Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Espanjalainen kitara

Riihimäki | Riihimäen musiikkiopisto

Diplomikitaristi Janne Lehtinen soittaa tässä ohjelmassa espanjalaisen Isaac Albénizin (1869-1909) musiikkia. Nämä alun perin pianolle sävelletyt kappaleet ovat tulleet suuren yleisön suosioon ennen muuta kitarasovituksina ja ne kuuluvat klassisen kitaran perusohjelmistoon. Janne Lehtinen on levyttänyt ohjelman uusimmalle cd levylleen Leyenda Española.
Katalonialainen Albéniz ihaili Espanjan kansanmusiikkia. Erityisesti häntä innoitti eteläisen Andalusian maakunnan historia, jonka arabivaikutteet näkyvät ja kuuluvat sen arkkitehtuurissa ja kansantaiteessa. Kitaralla on tärkeä osa alueen musiikissa, flamencossa. Albéniz käytti tyypillisiä flamencokitaran harmonioita pianoteoksissaan. Jo kappaleiden nimet ovat kuvaavia: Granada, Sevilla, Asturias, Torre Bermeja.
Isaac Albéniz oli aikansa tyyliin täysiverinen romantikko, ihmelapsi ja boheemi. Hän kiersi jo nuorena konsertoimassa ympäri Espanjaa. Myöhemmin hän valloitta Euroopan konserttilavat Lontoota ja Pariisia myöten ja konsertoi myös Amerikassa. Albéniz sävelsi pianoteosten lisäksi oopperoita, lauluja sekä kamari- ja orkesterimusiikkia. Hänen pääteoksensa on Iberia-sarja pianolle, joka valmistui vuotta ennen hänen kuolemaansa.
Järjestää Riihimäen Musiikkiopisto

Tapahtuma-ajat: 

  • to 24.1. klo 19–20

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: