Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Pohjois-Norjan rannikkoreitit

Janakkala | Janakkalan pääkirjasto

Tietokirjailija Harri Ahosen luento Pohjois-Norjan rannikkoreiteistä kutsuu mukaan seikkailuun.

Luento kertoo Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko. Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, eläimistöön kuten lunnit ja valaat sekä tietenkin retkeilykulttuuriin.

Pohjois-Norjan rannikolla kulkiessa ei voi välttyä kohtaamasta tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Asiatiedon ohessa luennolla kuullaankin tarinoita matkakohtaamisista sekä lyhennelmä yhdestä saagasta.

Harri Ahonen (s. 1976) on pitänyt tähän mennessä hieman yli 150 luentotilaisuutta Suomessa, Saksassa, Unkarissa ja Tsekin tasavallassa. Hän on käynyt vaeltamassa Skandinavian erämaissa yli kymmenen vuoden ajan. Ahonen on myös asunut Norjassa vuosia ja tutustunut siellä paikalliseen vaelluskulttuuriin. Hänen aiemmat kirjansa Pohjois-Skandinavian vaellusreitit ja Keski-Skandinavian vaellusreitit ovat olleet suosittuja retkeilijöiden keskuudessa.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 13.2. klo 18–19

Tapahtumapaikka: 

Tapahtuman lisätiedot: