Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Juhlakonsertti Suomi 100 vuotta ja Reformaatiosta 500 vuotta

Hattula | Hattulan Kirkko

Konsertissa esiintyvät baritoni Jorma Hynninen pianistinaan Ilpo Laspas ja Matti Oikarisen johtama suurkuoro, jossa laulavat Kamarikuoro VOKaali, Vanajan Laulu ja Forssan kamarikuoro. Urkuja soittaa Ilpo Laspas.

Ohjelmassa on suomalaista laulumusiikkia sekä Viernen Juhlamessu kuorolle ja uruille. Kirkkoon on vapaa pääsy. Käsiohjelma maksaa 10 euroa. Ohjelmatuloja käytetään sekä Hattulan seurakunnan diakoniatyön että Kirkon Ulkomaanavun kautta lasten hyväksi. Konsertin järjestävät yhteistyössä Hattulan kunta ja Hattulan seurakunta.

Professori Jorma Hynninen opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa ja Roomassa. Hän on esiintynyt niin Suomessa kuin maailmallakin menestyksekkäästi konserttien solistina ja monissa oopperarooleissa. Hän on toiminut Sibelius-Akatemian laulumusiikin professorina sekä taiteellisena johtajana Kansallisoopperassa, Joensuun laulujuhlilla ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hynnisen levytyksistä löytyy niin oopperaa ja Lied-musiikkia, kuin hengellisiä lauluja ja laulelmiakin.

Ilpo Laspas (s. 1984) on urkuri ja cembalisti, joka on esiintynyt menestyksellä niin solistina kuin erilaisissa yhtyeissä. Laspas on suorittanut Sibelius-Akatemiassa pianonsoiton B-tutkinnon vuonna 2005, cembalonsoiton A-tutkinnon vuonna 2006, continuosoiton A-tutkinnon vuonna 2007 ja urkujensoiton A-tutkinnon vuonna 2009, kaikki erinomaisin arvosanoin. Musiikin maisteriksi Laspas on valmistunut vuonna 2009 ja musiikin tohtoriksi vuonna 2015. Laspas on menestynyt myös useissa kilpailuissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Laspas on levyttänyt mm. Aimo Känkäsen urkumusiikkia.

Matti Oikarinen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa musiikinjohtajan tutkinnon sekä diplomit urkumusiikissa, laulumusiikissa ja orkesterinjohdossa. Hän on myös väitellyt tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-osaston tutkijalinjalta. Oikarinen on kanttorin työnsä lisäksi toiminut kapellimestarina Riihimäen kaupunginorkesterissa sekä vierailevana kapellimestarina Hämeenlinnan ja Hyvinkään orkestereissa. Hän on johtanut orkesteri- ja kuorokonsertteja myös ulkomailla.

Vanajaveden opiston kamarikuoro VOKaali perustettiin syksyllä 2003 tarjoamaan kuoro-opetusta kokeneille laulajille. Kuorolaisia yhdistää pitkä laulu- ja kuorotausta sekä halu edelleen kehittyä laulajina ja oppia uutta. Harjoituksissa ei kuitenkaan työskennellä otsa rypyssä, vaan eteenpäin vievänä voimana on laulamisen ilo ja yhdessä viihtyminen. VOKaalin taiteellisena johtajana on vuodesta 2011 toiminut Johanna Laukkanen. Kuoron ohjelmisto koostuu pääasiassa klassisesta kuoromusiikista, mutta kuoro on tehnyt myös "syrjähyppyjä" rytmimusiikin puolelle. VOKaali on esittänyt myös suuria kuoroteoksia, mm. Purcellin barokkioopperan Dido ja Aeneas, J. S. Bachin Jouluoratorion sekä viimeisimpänä Faurén Requiemin.

Vanajan Laulu on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, joka toimii Vanajaveden Opiston alaisena. Kuoroon kuuluu kirjava joukko innokkaita musiikin harrastajia, jotka nauttivat uuden oppimisesta, yhdessä tekemisestä ja iloisesta meiningistä. Kuorossa laulaa aktiivisesti noin 45 laulajaa. Kuoroa johtaa Johanna Laukkanen. Vanajan Laulun ohjelmisto sisältää monipuolisesti uutta ja vanhaa, suomalaista ja ulkolaista kuoromusiikkia eri tyylilajeissa sekä myös kuorolaisten omia sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia. Vanajan Laulu konsertoi pääasiassa Hämeenlinnassa ja sen lähialueilla.

Forssan kamarikuoro (FKK) on perustettu vuonna 1986. Kuoron taiteellisina johtajina ovat toimineet kuoron perustaja Risto Pelli ja Tibor Bogányi sekä Natalia Maltizova, joka on johtanut kuoroa vuodesta 1995. FKK siirtyi tuolloin Forssan aikuisopiston, nykyisen Wahren-opiston alaisuuteen. Toimintansa aikana FKK on pitänyt useita konsertteja ja esiintynyt kotimaan lisäksi myös Ruotsissa, Virossa, Venäjällä ja viimeisimpänä Budapestissa Unkarissa. Forssan kamarikuoro on esittänyt vuosien kuluessa useita suuria kuoroteoksia, joista mainittakoon Gounod’n Juhlamessu Pyhän Cecilian kunniaksi, Bachin Magnificat, Keiserin Markus-Passio, Scarlattin Messa di Santa Cecilia ja Vivaldin Gloria. Yhteisproduktioina muiden kuorojen kanssa on esitetty Haydnin Stabat Mater, Rossinin Stabat Mater, Schubertin Messu G-duuri, Mozartin Requiem, Verdin Requiem ja Bachin h-mollimessu. Ohjelmistossa on myös latinalaisamerikkalaiset Ariel Ramirezin Misa Criollan ja Chabuca Grandan Misa Peruanan sekä Brahmsin Liebeslieder op 32.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 19.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Hattulan Kirkko

Sijaintikunta: 

Hattula

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 29

Postinumero: 

13880

Postitoimipaikka: 

Hattula

Tapahtuman lisätiedot: