Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Hyväntekeväisyyskonsertti: Kotilanpyörteitä -ryhmä

Hattula | Hattulan Kirkko

Laulavaiset sukulaiset, Kotilanpyörteitä -ryhmä esiintyy teemalla ”Muuttuvat laulut”, joukossa mukana säveltäjänä, laulujen sovittajana ja säestäjänä Timo Alakotila. Konsertin äänentoistosta vastaavat Roope Liikanen ja Timo Nieminen. Kirkkoon on vapaa pääsy ja ohjelmia myydään 5 eurolla Medialähetys Sanansaattajien kriisiradiotoiminnan hyväksi.

Kotilanpyörteitä on sukulaisryhmä, jonka juuret ovat Pohjanmaalla Toholammin Kotilan kylällä. Työn perässä Alakotilan suvusta osan polut ovat johtaneet etelään. Moni esiintyjistä onkin viettänyt lapsuudessaan paljon aikaa Laura ja Tauno Alakotilan luona Hattulassa. Heidän seitsemästä lapsestaan on polveutunut soittava ja laulava serkusparvi. Ryhmän sydän, taitelijaprofessori (2012-2016) Timo Alakotila on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa Hattulassa. Edellisistä johtuen Hattula on luonteva paikka tämän konsertin pitopaikaksi. Syyskuun puolivälissä Kotilanpyörteitä -ryhmän hyväntekeväisyyskonsertti kuullaan Temppeliaukion kirkossa Helsingissä.

Konserteissa kerätään rahaa Hyvinkäältä käsin toimivan kristillisen Medialähetys Sanansaattajien kriisiradiotoiminnan hyväksi. Luonnonkatastrofien yhä lisääntyessä kriisiradiotoiminta on erittäin tärkeä ja ajankohtainen apu hätätilanteissa. Radio pystytetään katastrofipaikalle hyvin lyhyessä ajassa ja paikalliset etukäteen koulutetut henkilöt välittävät ihmisille elintärkeää informaatiota radioaaltoja pitkin.

Musiikki on tärkeä osa jokaisen esiintyjän elämää. Vuosittain, useamman kerran, kokoonnutaan jonkun ryhmäläisen kotiin laulamaan ja nauttimaan yhdessä musisoinnin ilosta sekä vahvasta yhteenkuuluvuudesta ja toinen toisensa tukemisesta. Sukuun kuuluvien ammattimuusikoiden mm. edesmenneen dir. mus. Toivo Pyörteen ja nykyään Sibelius-Akatemiassa mm. kansanmusiikin parissa toimivan Timon esimerkit innoittavat nauttimaan musikaalisuuden lahjasta. Edellinen konserttikiertue oli vuonna 2006. Nyt ryhmä haluaa taas iloita musiikista yhdessä yleisön kanssa.

Kotilanpyörteiltä: ”Tilaisuuden luonne on rento, vapaamuotoinen. Voit nauttia koko ohjelman tai poiketa kuulemaan muutaman kappaleen. Kotilanpyörteitä -ryhmän esitysten välissä laulamme tuttuja lauluja yhdessä yleisön kanssa. Halukkaat voivat konsertin väliajalla tutustua kriisiradiotoimintaan. Tule viihtymään, kuuntelemaan kauniisti soivaa musiikkia ja halutessasi vähän laulamaankin. Ota mukaasi rento mieli ja päällesi asu, jossa viihdyt.”

Tapahtuma-ajat: 

  • su 8.7. klo 15

Tapahtumapaikka: 

Hattulan Kirkko

Sijaintikunta: 

Hattula

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 29

Postinumero: 

13880

Postitoimipaikka: 

Hattula

Tapahtuman lisätiedot: