Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Yleisöopastus NoCo - Pohjoismaista nykytaidetta -näyttelyssä

Hämeenlinna | Hämeenlinnan taidemuseo

Kierroksella tutustutaan oppaan johdolla näyttelyn keskeisiin teemoihin, taiteilijoihin ja teoksiin.

Hämeenlinnan Taidemuseon kesän 2018 näyttely tarjoaa pohjoismaista nykytaidetta, kun NoCo - Nordic Contemporary Art Collection saapuu Suomeen ja Hämeenlinnaan.

NoCo on uusi pohjoismaisen nykytaiteen kokoelma, jossa kansainvälisesti arvostettujen taiteilijoiden ja nuorten nousevien tähtien teokset kohtaavat. Mukana on kuvataiteen supertähtiä, mutta myös monia uusia tuttavuuksia ja yllättäviä teoksia.

Leontide Arvidsson, Tobias Bernstrup, Alfred Boman, Dit-Cilinn, Gardar Eide Einarsson, Olafur Eliasson, Elmgreen & Dragset, Johan Furåker, Yngve Holen, Sofia Hultén, IC-98, Olof Inger, Henrik Olai Kaarstein, Lars Laumann, Tilda Lovell, Bjarne Melgaard, Truls Melin, Sirous Namazi, Sandra Vaka Olsen, Pauliina Pietilä, Andreas Poppelier, Danilo Stankovic, Superflex, Jim Thorell, Fredrik Værslev.

NoCon taiteilijat tarttuvat aikaansa. Kokoelma kertoo siitä, mitä taiteessa tapahtuu NYT. Teoksissa on usein eksistentialistinen, yhteiskuntakriittinen tai poliittinen näkökulma. Monet kokoelman taiteilijoista haluavat teostensa kautta varmistaa maapallon tulevaisuutta ja säilymistä myös tuleville polville.

NoCo on ruotsalaisen vuonna 2013 perustetun taidesäätiön kokoelma. Hämeenlinnan taidemuseo esittelee osan kokoelman ensimmäisen osan teoksista - toisen osan kerääminen on vasta alkamassa. NoCo on tätä ennen nähty julkisesti vain kerran, viime kesänä Norjassa.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 17.6.–7.10.

  • ke klo 14
  • su klo 14

Tapahtumapaikka: 

Hämeenlinnan taidemuseo

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Viipurintie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

(03) 621 3017
(03) 621 2669

Sähköposti: 

taidemuseo@hameenlinna.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

8 €, 6 €, alle 18-v. ilmaiseksi

Lipunmyyjät: 

Puhelinnumero: 

(03) 621 2669

Puhelinnumero: 

(03) 621 3017