Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Yleisöopastukset Kasari – taiteen 1980-luku -näyttelyyn

Hämeenlinna | Taidemuseo Lohrman

Kasari johdattaa "kuumalle" 1980-luvulle. Näyttely esittelee suomalaisen 1980-luvun kuvataiteen moninaisia ilmiöitä Hämeenlinnan taidemuseon kokoelmista.

Kolme vuosikymmentä sitten elettiin voimakasta talouden nousukautta. Maailmanpoliittinen tilanne muuttui kylmän sodan päätyttyä ja rajat alkoivat avautua eri puolilla maailmaa. Uusia teknologisia ratkaisuja kehitettiin kiihtyvällä tahdilla ja monet niistä löysivät tiensä myös tavallisiin koteihin. Kansainvälinen viihde tulvi suomalaisiin olohuoneisiin musiikin, television ja videoiden kautta.

Kuvataiteessa 80-luku oli vahvaa aikaa, ajan ilmapiiri ja taloudellinen nousukausi näkyivät myös siinä. Taidekenttä kansainvälistyi räjähdysmäisesti ja samanaikaisesti ilmassa oli ennen näkemättömän laaja kuvataiteellinen kirjo: alkuvoimaa pursuavaa ekspressionismia, monivivahteista abstraktia taidetta, menneitä aikoja siteeraavaa ja kommentoivaa postmodernismia, käsitteellinen taide teki tuloaan. Naiset ottivat vahvaa ja näkyvää roolia ajan kansainvälistyvässä kuvataiteessa.

Yleisöopastuksia järjestetään näyttelyssä sunnuntaisin klo 11.30 ja 14 aina 18.10.2020 asti. Opastukset sisältyvät pääsymaksun hintaan ja kestävät n. 15 minuuttia. Opastusten osallistujamäärää rajoitetaan, ja paikkasi varmistat saapumalla hyvissä ajoin. Hämeenlinnan taidemuseon punatiilinen Lohrmann-rakennus.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 11.10.–18.10.

  • su klo 11.30, 14

Tapahtumapaikka: 

Taidemuseo Lohrman

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Viipurintie

Postinumero: 

13210

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

03-6211

Tapahtuman lisätiedot: