Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Virolaisen kirjallisuuden viikon vieraana lastenkirjailija Mika Keränen

Hämeenlinna | Hämeenlinnan pääkirjasto, musiikkisali

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa vierailee kirjailija Mika Keränen. Kaikille avoin, maksuton tilaisuus on osa valtakunnallista virolaisen kirjallisuuden viikkoa, jota vietetään 12.–16.2.2018.

Keränen on suomalainen Tartossa asuva kirjailija, joka on kirjoittanut lastenkirjoja viroksi ja suomeksi. Mika Keränen on yksi Viron tunnetuimmista lastenkirjailijoista. Hänen Tarttoon sijoittuvat lastendekkarinsa ovat erittäin suosittuja ja lasten salaseurasta kertovassa seikkailusarjassa on jo yhdeksän osaa. Sarjasta on valmistunut elokuva "Soppalinnan salaseura", jota esitettiin elokuvateattereissa myös Suomessa.

Tuglas-seuran organisoima virolaisen kirjallisuuden viikko tuo virolaisen kirjallisuuden ja kirjailijat kerralla koko Suomeen. Kirjailijan tapaaminen avaa uusia näkökulmia ja tasoja lukukokemukseen. Tuglas-seura haluaa tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle, asuinpaikasta riippumatta, mahdollisuuden tutustua paitsi virolaiseen kirjallisuuteen, myös virolaiseen kirjailijaan.

Virolaisen kirjallisuuden viikolle Tuglas-seura julkaisee kirjallisuuslehti Helmin, joka kokoaan yksien kansien väliin kaikki viikolle osallistuvat kirjailijat. Lehdestä saamme lukea kirjailijoiden itsensä kirjoittamat esittelyt, suomenkielisiä katkelmia heidän tuotannostaan ja sekä kirjailijoiden että muiden kiinnostavien ihmisten virolaisen kirjallisuuden lukusuosituksia. Vuonna 2018 Helmistä selviää myös suomalaislukijoiden virolaisen kirjallisuuden top 10.

Helmiä jaetaan kaikissa virolaisen kirjallisuuden viikon tapahtumapaikoissa, sen voi tilata Tuglas-seurasta tai lukea Tuglas-seuran verkkosivuilla.

Mika Keräsen tilaisuuden järjestää Tuglas-seura ja Hämeenlinnan kaupunginkirjasto.

Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 14.2. klo 17.30

Tapahtumapaikka: 

Hämeenlinnan pääkirjasto, musiikkisali

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Lukiokatu 2

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot: