Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taiteilijatapaaminen

Hämeenlinna | Kauppakeskus Linna

Kohtuus, yhteys, tasa-arvo - näyttelyn taiteilijoita on tavattavissa Kauppakeskus Linnan toisessa kerroksessa.

Kuraattorit:
kuvanveistäjä Maija Helasvuo ja kuvataiteilija Marja Bonada (Wales)

Näyttelyn taiteilijat (Suomi, Wales, Berliini):
Marja Bonada, Katie Cyfenw, Datamosh (Paul Jones and Guy Mayman), Penny Hallas, Jenni Kalsola, Mika Karhu, Tapani Kokko, Riitta Kopra, Olli Larjo, Catherine Lorent , Sampo Malin, Tom Meilleur, Tiina Nevalainen, Pilvi Ojala & Anni Paunila, Jonathan Powell, Jussi Pyky, Aarno Rankka & Jyrki Riekki, Antti-Ville Reinikainen, Simo Ripatti, Jasmine Roberts, Niina Räty, Ilkka Sariola, Stoll & Wachall, Juha Sääski, Berit Talpsepp-Jaanisoo, Nora Tapper, Anssi Taulu, Pauliina Turakka-Purhonen, Anniina Vainionpää, Veronika Witte

Ihmiskunnan historiassa on havaittavissa kestoltaan erilaisia aika-ikkunoita. Maalaustaide tai vaikkapa metsästys, joiden ajoittain väitetään kuolleen, näyttävät olevan oleellinen ja sittenkin pysyvä osa ihmisen kokemus ja selviytymismaailmaa. Toisaalta ennennäkemättömän vaurauden Suomeen luonut metsäteollisuus muodostaa tänä päivänä vain parin prosentin osuuden työllisyydestämme. Voi olla, että tulevaisuudessa ilmastonmuutoksen muuttaessa rajusti elinympäristöämme metsää on järkevämpi kasvattaa ja säästää kuin kaataa ja massoittain käyttää.

Ikuisilta tuntuvat asiat saattavat siis hyvin nopeasti murentua ja muuttua. Aika-ikkunat jäävät paljon oletettua lyhyemmiksi ja ilmiöt joiden ennustamme loppuvan jäävät pysyviksi.

Valistuksen vapaus, veljeys, tasa-arvo on vahvasti yhteydessä individualismin kehitykseen, joka johti kulutusyhteiskuntaan ja siten myös tavaratalojen, ostoskeskusten ja shoppailun maailmaan. Viimeistään ilmastonmuutoksen myötä tätä kehitystä ja käytösmallia tulisi tarkastella uudestaan. Ostoskeskuksia rakennetaan ennätysmäärin lisää ja samaan aikaan juuri niistä vapautuu tilaa muuhun käyttöön. Taiteilijat ottivat käyttöönsä tyhjentyneet tehdasrakennukset, onko nyt tyhjentyneiden ostoskeskusten vuoro?

Ostamiseen ja kuluttamiseen on liittynyt paljon myös sosiaalisuuden ja yhdessäolon tapoja ja tottumuksia. Miten olla yhdessä? Kuinka kommunikoida? Miten selviytyä tylsyyden ja olemassaolon ahdistuksen kanssa? Kuinka voimme rentoutua ja pitää hauskaa? Onko kulutuksen tasa-arvo tasa-arvoa?

Näyttelyn järjestää Ars-Häme ry yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 13.8. klo 14–15

Tapahtumapaikka: 

Kauppakeskus Linna

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Raatihuoneenkatu 12

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: