Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Puukonkäsittely kurssi eskari- ja alakouluikäisille

Hämeenlinna | Tervaniemen kota

Partio sopii kaiken ikäisille

Hämeenlinnalainen partiolippukunta Nummen Eränkävijät järjestää eskari- ja alakouluikäisille suunnatun puukonkäsittelykurssin Tervaniemen kodalla Loimalahdessa lauantaina 16.2 klo 10.00 – 14.00. Kurssi toimii ns. Non-Stop –periaatteella, eli ryhmiä muodostetaan sitä mukaa kun oppilaita saapuu. Toivomme kuitenkin, että paikalle ollaan viimeistään klo 13.00.
Tapahtuman tavoitteena on paitsi puukon käsittelyn harjoitteleminen, myös saada uusia lapsia ja aikuisia mukaan partiotoimintaan.

Lisää partiotapahtumia on tiedossa, sillä Esikoulujen partioviikolla 22. – 28.4. mukaan ilmoittautuneet eskarit saavat Suomen Partiolaisilta käyttöönsä partion materiaalipaketin, jonka avulla lapset voivat tutustua partioon ja saada vinkkejä toimintaan. Viikon aikana eskarilaiset kokeilevat uusia asioita ja liikkuvat luonnossa. Jokainen lapsi saa oman tehtäväkortin, johon kerätään tarroja ja viikon päätteeksi lapset palkitaan Partioviikko-rintamerkillä. Nummen Eränkävijät osallistuu tähän vierailemalla eskariryhmissä kertomassa partio-toiminnasta.

Partiotoiminta on muutunut paljon viimeisen vuosikymmenen aikana. Enää toimintaa ja retkiä eivät pyöritä 15-vuotiaat yksin. Aikuiset ovat vahvasti läsnä ja mukana edistämässä partion kasvatustavoitteita. "Kasvatustavoitteissa on neljä näkökulmaa: suhde itseen, toisiin, yhteiskuntaan ja ympäristöön. Tavoitteet on ilmaistu niin, että ne toimivat kaikissa ikäkausissa näyttäen suunnan. Ne ovat sidottuja aikaan ja kulttuuriin. Se, miten päämäärän mukainen kunnon kansalainen ymmärrettiin 30 vuotta sitten, poikkeaa nykyisestä määritelmästä. Samoin "kunnon kansalainen" muissa kulttuureissa voi poiketa siitä, mitä se on Suomessa. Kasvatustavoitteet antavat sanallisen muodon sille monipuolisen partiotoiminnan kokonaisuudelle, punaiselle langalle, joka etenee ikäkaudesta toiseen. Niissä kirjoitetaan auki sitä, millainen tässä kulttuurissa ja tässä maailmanajassa on kunnon kansalainen sekä millaista on tasapainoinen elämä. Kasvatustavoitteet on laadittu aikuisen johtajan tueksi." Lähde Suomen Partiolaiset

Aikuisia tarvitaan partiotoiminnassa monenlaisissa tehtävissä, autonkuljettajasta leirin johtajiin, muonitusvastaavasta puhumattakaan. Hämeenlinnan alueella on aikuisille partiolaisille tarjolla monenlaista toimintaa ja sitä kehitetään jatkuvasti yhteistyössä seurakunnan sekä muiden alueen partiolippukuntien kanssa. Nummen Eränkävijät järjestää keväällä 2019 Tervetuloa partioon -koulutuksen uusille aikuisille partion ja Nummen Eränkävijöiden perusteisiin. Partiossa kukaan ei ole koskaan yksin, vaan koloillat ja tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, joten vastuu ja työ jakautuvat aina useammalle. Aikuiset ovat tervetulleita myös ilman, että ottaa vastaan erityisiä tehtäviä tai vastuuta.

Koulutus alkaa ke 20.3. ja se koostuu viidestä vajaan kahden tunnin mittaisesta tapaamisesta sekä yönyliretkestä. Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat kasvatustavoitteet, retkien järjestäminen, viestintä, ensiapu, maastossa yöpyminen sekä varustehuolto. Koulutus antaa perusteet partiosta ja toiminnasta partiossa. Koulutuksen päätteeksi osallistujat saavat kurssitodistuksen, antavat partiolupauksen ja kaulaan kiedotaan Nummen Eränkävijöiden partiohuivi. Olet valmis!

Lisää tietoa löytyy SoMe kanavistamme:
https://www.facebook.com/nummen.erankavijat/
instagram.com/nummenerankavijat
https://nuer.fi/

Lisätietoja antaa Teemu Säilä / 050-5760192 / Nummen Eränkävijät

Tapahtuma-ajat: 

  • la 16.2. klo 10–14

Tapahtumapaikka: 

Tervaniemen kota

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Tervaniementie

Postinumero: 

13500

Tapahtuman lisätiedot: