Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Museokeskiviikko: Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa

Hämeenlinna | Wetterin auditorio
© Hanna Weselius / Siltala
© Hanna Weselius / Siltala

edit 2.10.2020: Luentosalin paikat ovat täyttyneet joten ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Voit seurata luentoa Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa. Katso lisätiedot: hmlmuseo.fi

FT Teemu Keskisarja puhuu Museokeskiviikkojen Kunnes kuolema erottaa -luentosarjassa. Luento järjestetään muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa.

Wetterin auditorioon mahtuu koronarajoitukset huomioiden 65 kuulijaa (paikat täynnä joten ilmoittautuminen on päättynyt).

Voit seurata luentoa myös selaimella Microsoft Teams -livetapahtumana. Lisäksi näytämme livetapahtuman Museo Skogsterin seminaari- ja näyttelytiloissa. Tarkista lisätiedot ja livetapahtuman linkki: hmlmuseo.fi.

Keskisarja kertoo 1700-luvun rikoksista ja rangaistuksista. Luento käsittelee myös kirkon tabuja ja sukupuolielämää havumetsän huminassa, savupirtin hämärässä. Keskisarja on tutkinut perversioiden ja tavallisen sukupuolikäyttäytymisen historiaa eri oikeuslähteistä.

FT Teemu Keskisarja on yksi Suomen tunnetuimmista historioitsijoista. Hän on kirjoittanut parikymmentä tietokirjaa, joiden aiheina ovat sota, suomalaisuusliike, rikoshistoria ja talouden kohtalonhetket. Keskisarja on kysytty puhuja, jonka yleistajuiset luennot herättävät ajatuksia ja joskus kuohauttavat tunteitakin.

Museokeskiviikot 7.10.–4.11.2020
Keväällä keskeytynyt luentosarja Kunnes kuolema erottaa -näyttelyn teemoista jatkuu syyskauden Museokeskiviikoissa. Luvassa on puheenvuoroja häistä, seksistä, rakkaudesta ja parisuhteesta.

Tilaisuuden alkavat keskiviikkoisin klo 17.00. Normaalisti paikkana on Museo Skogsterin seminaaritila Anders, mutta FT Teemu Keskisarjan luento 7.10. kuullaan poikkeuksellisesti Wetterin auditoriossa ja luennolle oli ennakkoilmoittautuminen (paikat varattu ja ilmoittautuminen päättynyt).
Kunnes kuolema erottaa -luentosarja:

7.10. Syntien, siveysrikosten ja avioelämän historiaa
FT Teemu Keskisarja – huom. luento on muusta sarjasta poiketen Wetterin auditoriossa (loppuunmyyty)

14.10. Yöjuoksulta alttarille – vanhan kansan seurustelu- ja naimatapoja
Johanna Henttinen, Linnaseutu ry

21.10. Papin aamen avioliitolle – häät papin näkökulmasta
seurakuntapastori Minna Lappalainen

28.10. Uutta, vanhaa, sinistä, lainattua – hääpukeutumisen historiaa
väitöskirjatutkija Anna Niiranen

4.11. Toimivan parisuhteen rakennusaineita – tulkinnoista puolison tajuamiseen
FT Hanna Ranssi-Matikainen

Ohjeita: Älä tule luennolle sairaana ja huolehdi turvaväleistä ja hygieniasta. Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa. Saliin otetaan rajoitettu määrä kuulijoita, joten varmista paikkasi saapumalla ajoissa (7.10. luenolle oli ennakkoilmoittautuminen, luento on täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt).

Luennot ovat katsottavissa Microsoft Teams -livetapahtumana Museo Skogsterin näyttelytilassa ja kotikoneilla, ks lisätiedot ja tapahtumalinkit: hmlmuseo.fi.

Museo Skogster – seminaaritila Anders Raatihuoneenkatu 8 ja Wetterin auditorio Wetterhoffinkatu 2, 13100 Hämeenlinna

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 7.10. klo 17

Tapahtumapaikka: 

Wetterin auditorio

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Wetterhoffinkatu 2

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

vapaa pääsy (luento täynnä, ilmoittautuminen päättynyt)