Kirjailijavieraana Riikka Ala-Harja

Hämeenlinna | Hämeenlinnan pääkirjasto

Miten kirjojen kirjoittaminen eroaa näytelmien, elokuvien, televisiosarjojen ja sarjakuvien käsikirjoittamisesta? Kirjailijavieraana Riikka Ala-Harja kertoo kirjailijantyön mahdollisuuksista.

Hämeenlinnalaistaustainen Ala-Harja on kirjoittanut päätoimisesti vuodesta 1993, jolloin hän valmistui Teatterikorkeakoulun dramaturgian laitokselta. Hän on tehnyt proosan lisäksi draamaa, sarjakuvakäsikirjoituksia ja poikkitaiteellisia tekstejä. Hän toimii Teatterikorkeakoulussa näytelmänkirjoittamisen tuntiopettajana sekä Aalto-yliopistossa sarjakuvaopettajana.

Tuotantoon kuuluu kahdeksan romaania, mm. Finlandia-ehdokkaana ollut Tom Tom Tom (1998), elokuvaksikin tehty Maata meren alla (2009) ja Maihinnousu (2012). Uusin romaani on nimeltään En Saab (2019).

Ala-Harjan on kirjoittanut myös kaksi lasten kuvakirjaa sekä novellikokoelman Reikä (2013), ja lastenromaanit Kahden maan Ebba (2017), Kahden perheen Ebba (2018) ja Kahden isän Ebba (2020).

Lisäksi näytelmiä ja kuunnelmia kirjoittanut Ala-Harja on tehnyt sarjakuvakäsikirjoituksia Matti Hagelbergille sekä kaksi yhteiskirjaa valokuvataiteilijoiden kanssa: Anne Hämäläisen kanssa Off Season (2009) ja Elina Brotheruksen kanssa 12 vuotta myöhemmin (2015).

Tervetuloa kuulemaan monipuolisen kirjailijan työstä!

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Sen järjestää Hämeenlinnan pääkirjasto.
Tilaisuudessa noudatetaan voimassa olevia koronaturvallisuussääntöjä.
Katso mahdolliset viime hetken muutokset verkkokirjastosta Vanamokirjastot.fi

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 14.4. klo 17.30–18.30

Tapahtumapaikka: 

Hämeenlinnan pääkirjasto

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Lukiokatu 2

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot: