Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kavin aluesarja: Alfred Hitchcock, Vaarallinen romanssi (USA 1959)

Hämeenlinna | Bio Rex

Kavin aluesarja: Alfred Hitchcock, Vaarallinen romanssi (USA 1959)

Vaarallinen romanssi (North by Northwest) vuodelta 1959 on suuri Hitchcock-klassikko. Se on yksi tekijänsä arvostetuimmista elokuvista ja sijoittunut usein kärkeen ”kaikkien aikojen parhaimpien elokuvien” listoilla. Sen vaikutus myöhempiin elokuviin on ollut suuri, se toimi esikuvana muun muassa vakoojaelokuville James Bondit mukaan lukien.

Elokuva kertoo viattomasta miehestä, jonka takaa-ajo läpi Yhdysvaltojen etenee kuvallisesti huikeiden kohtausten kautta. Hänen jäljillään on salaperäinen kansainväliseen vakoiluun liittyvä organisaatio ja sekaannusten takia myös valtion edustajat. Takaa-ajettua miestä esittää Gary Grant yhdessä hienoimmista rooleistaan, jota voi pitää hänen uransa kulminaatiopisteenä.

Huolimatta siitä, että elokuva on ollut aikanaan katsojamenestys (ja se toimii edelleen loistavana viihteenä), sitä on pidetty myös syvällisenä mestariteoksena, joka heijastaa kylmän sodan aikakauden moraalista relativismia ja vieraantumista. Sen teemoja ovat petos, henkilöllisyyden sekaantuminen ja todellisuuden muutoksenalainen luonne.

Hitchcock ei halunnut tähän elokuvaan samantapaista raskasta symbolismia kuin oli esimerkiksi sitä edeltävässä Vertigossa. Elokuva onkin osittain komediallinen, ja sen symbolit – ainakin ikonisen loppukohtauksen osalta – ovat ilkikurisempia ja konkreettisempia.

Entä mitä tarkoittaa elokuvan alkuperäinen nimi North by Northwest – paras arvaus lienee, että sillä halutaan viitata sitaattiin Shakespearen Hamletista, joka myös kuvasi todellisuuden vaihtuvia kasvoja kuten tämä mestarillinen elokuvakin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 12.2. klo 18–20.30

Tapahtumapaikka: 

Bio Rex

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-12

Lippujen hinnat: 

5 €

Lipunmyyjät: 

Bio Rex

Osoite: