Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Avoimet maatilat Hämeessä 2018

Hämeenlinna | Hämeen maakunta

Avoimet maatilat Hämeessä -tapahtuma järjestetään tänä vuonna koko Hämeen laajuisena tapahtumana lauantaina 14.7.2018 klo. 11.00-15.00.

Ruuan alkuperä kiinnostaa ja se on pelkästään hyvä asia. Siksi heinäkuisena kesälauantaina ei voi olla parempaa tekemistä kuin pakata mummut, papat ja muksut autoon ja suunnata maatilaretkelle hämäläiselle maaseudulle. Kanta- ja Päijät-Hämeessä yhteensä 33 maatilaa haluaa tehdä tuotantoaan tutuksi ja avata tilojensa ovet kuluttajien ihmeteltäväksi.

Joukosta löytyy niin eläin-, vilja- kuin marjatilojakin, tavanomaisia, luomutuotantoon siirtyviä sekä jo luomussa mukana olevia tiloja. Joka tilalta löytyy nähtävää, koettavaa, haisteltavaa ja maisteltavaa. Tilojen isäntäväki kertoo tilan arjesta ja kävijät pääsevät tutustuman tilojen eläimiin, viljelyyn ja koneisiin. Osalla tiloista on mahdollista myös ostaa suoraan tilojen tuotteita.

Avoimiin maatiloihin osallistuminen on ilmaista ja tarjoaa jokaisella mahdollisuuden nähdä hämäläisen ruuantuotannon juuria, tutustua tuottajiin sekä erilaisiin tuotantosuuntiin.

Lähde kiertämään tiloja bussin kyydissä! Päivälle järjestetään kaksi maksutonta bussikiertoajelua pitkin Hämettä.
Riihimäki-reitti: RMK - MTY Kaipainen - Pelto-Mattilan tila - Hakolan luomumarjatila - RMK
Lounais-Hämeen reitti: Forssa - Kauniston tila - Pelto-Seppälän tila - Mustiala - Forssa
Ilmoittaudu 10.7. mennessä elina.nummela@mtk.fi tai 040 823 6615

Avoimet maatilat yhteistyössä tuottajien kanssa järjestää Kestävää ruokaa ja kasvua Hämeessä -hanke.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 14.7. klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Hämeen maakunta

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot: