Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Aamuinen villiyrtti-retki Taljalan kylässä

Hämeenlinna | Jussinhaka

Rauhallinen kyläkävely ikivanhassa hämäläisessä kylämiljöössä, villiyrttien poimintaa kauniissa pienessä puulajipuistossa ja retken lopuksi puutarhassa nauttien maukasta nokkos- ja sienikeittoa.

Kesä on parhaimmillaan ja lähestyvä täysikuu tekee kasveista hetkellisesti äärettömän ravinnepitoisia. Lähdemme pienellä porukalla kävelemään Taljalan ikivanhan kylän läpi ja nautimme viehättävästä kulttuurimaisemasta. Saavuttuamme kylän keskustaan, Tappitorille, astumme Taljalan kauniin, pienen arboretumin eli puulajipuiston siimekseen ja tutustumme käyttökelpoisiin villiyrtteihin.

Keräämme yrttejä noin tunnin ajan ja juttelemme niistä. Palaamme rauhallisesti takaisin talolle ja lepäämme puutarhassa. Nautimme ravitsevaa ja herkullista nokkoskeittoa kesän 2020 nokkossadosta ja saamme maistella edellisen syksyn kuivatuista sienistä valmistettua kermaisaa sienikeittoa. Tarjoilu on täysin gluteeniton ja laktoositon.

Kuu oli entisajan kalenteri. Täysikuun lähestyminen merkitsi kiivasta sadonkorjuuta. Kasvava kuu merkitsi huippua ravinnepitoisuuksissa ja vanha kansa tiesi tämän. Villiyrtit, kuten kasvatetutkin yrtit kerättiin aamulla, ennen puolen päivän hetkeä. Erityisesti voimakkaat ja merkittävät yrttikasvit kerättiin mahdollisimman lähellä täyden kuun päivää.

Lisäksi: Retken järjestäjän piha on mukana Avoimet Puutarhat -tapahtumassa nimellä Jussinhaka. Kyseiseen tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy. Puutarhassa on toiminnassa Pop Up -ravintola, jossa tarjoillaan puutarhassa ja terassilla pöytiin. Saatavana siis myös yrtinkeruu-retkeläisille lisämaksusta kahvia ja kääretorttua sekä pastaa vuohenputkipestolla höystettynä alkaen klo 12. Tervetuloa maistelemaan! Lähtö: Taljalantie 219, 14500 Iittala. Iittala Village sijaitsee vain noin tunnin matkan päässä isommista kaupungeista kuten Helsinki, Turku ja Tampere. Taljala on loistava pyörä-juna-kohde. Viimeinen 2 kilometriä paikan päälle tultaessa on soratietä (Taljalantie).Retken vaativuustaso on suhteellisen helppo. Retki on suunnattu pääasiassa aikuisille. Mukaan otetaan vain 10 osallistujaa. Toimimme vastuullisesti ja noudatamme kaikkia Avoimet Puutarhat -tapahtuman turvallisuus- ja hygieenisyysmääräyksiä.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 5.7. klo 9–12

Tapahtumapaikka: 

Jussinhaka

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Taljalantie 219

Postinumero: 

14500

Postitoimipaikka: 

Iittala

Puhelinnumero: 

044-3447455

Sähköposti: 

outi.vinkki@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: