Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Taidelainaamon Valokiilassa Pilvi Ojala

Hämeenlinna | Galleria Kone

Ars-Häme ry:n Taidelainaamon Valokiilassa-sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan.

Nyt Valokiilassa taidegraafikko, taidemaalari, kuvataiteilija
Pilvi Ojalan näkymiä maailmasta 17 vuoden ajalta.

Kello viiden teehetki ja taiteilijatapaaminen keskiviikkona 13.9. klo 17-18

Kuvataiteilija, taidegraafikko, taidemaalari Pilvi Ojala (s.1973) asuu ja työskentelee Lopella. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta Taidegrafiikan osastolta v. 2001. Ojalan teoksia löytyy useista merkittävistä suomalaisista kokoelmista mm. Valtion ja Amos Andersonin taidekokoelmista. Hän on mm. Suomen Taidegraafikoiden, Galleria Huudon ja Ars-Häme ry:n jäsen.

Taidelainaamon Valokiila esittelee taiteilijan tuotantoa 17 vuoden ajalta. Pienoisnäyttely tuo monipuolisesti esille Ojalan hallitsemat eri tekniikat.

"Tekemiseni perustuu maailman hahmottamiseen kuvina. Pyrin siirtämään katsojalle kokemuksen siitä, mitä olen itse tuntenut tai nähnyt. Kuvani ovat ”näkymiä” todellisesta maailmasta, muisti- tai mielikuvista ja pyrin niissä usein todenmukaisen illuusion luomiseen. Käytän erilaisia maalaustekniikoita (esimerkiksi vesiväri ja tempera) sekä piirtämistä töissäni niin, että tekniikka ja materiaalit on valittu pääasiassa palvelemaan teoksen lopputulosta.

Asetelma on mielestäni aiheena kiinnostava taidehistoriallisesti, mutta myös siksi että tarjolla on loputtomasti materiaalia. Maalaukseni voivat näyttäytyä näkökulmasta riippuen joko kommenttina nykyajan materialismiin tai nostalgisena matkana lapsuudesta tuttujen esineiden vuoropuheluun. Tempera tekniikkana puolestaan kiehtoo minua, koska se mahdollistaa sekä läpikuultavien, että peittävien pintojen maalaamisen; toisaalta haluan tuoda tämän vanhan maalaustavan nykyaikaan teosten sisällön kautta."

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 13.9.–10.10.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Kone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

040 451 1197

Sähköposti: 

galleriakone@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: