Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sirpa Hynnisen ja Vesa-Ville Saarisen näyttely

Hämeenlinna | Galleria Kone

GalleriaKONE palaa heinäkuussa lyhyeltä kesätauoltaan ja aloittaa lappeenrantalaisen taiteilijapariskunnan huikealla näyttelyllä. Hynnisen ja Saarisen lähtökohtana on aina tila, johon teokset tulevat sekä tekniikoina useimmiten kuvanveiston ja videotaiteen yhdistelmä. KONEen ikkunattomaan tilaan rakentuu liikkeen ja varjojen leikki, jossa katsojasta tulee osa näyttelyä.

Näyttelyn teemana on ihmisen muokkaama luonto, tapahtumien toistuminen ja ajan vääjäämätön eteneminen. Kokonaisuus muodostuu kahdesta teoksesta: gallerian peräseinän peittävästä videoteoksesta ”Kaiku” ja tilan keskelle installoidusta mobilesta ”Roskakalat”.

Tilassa katsojasta tulee osa näyttelyä. Ilmavirta saa mobilen sadat kalafiguurit liikkumaan ja varjojen liike täyttää koko tilan. Samanaikaisesti aallot jatkavat ikuista liikettään. Syvyydestä pulpahtaa esiin ihmiskasvoja kadotakseen jälleen. Meistä jää vain kaiku, jos sitäkään.

Sirpa Hynninen (s.1963 Jäppilä) ja Vesa-Ville Saarinen (s.1960 Jyväskylä) asuvat ja työskentelevät yhteisessä osoitteessa Lappeenrannassa. He suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä tila-, ympäristö- ja videotaidetta sekä veistoksia. Teokset syntyvät usein käytettävissä olevan tilan ja paikan ehdoilla. Työryhmänä he ovat työskennelleet yli viisitoista vuotta osallistuen lukuisiin näyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla tehden myös julkisia teoksia yhdessä Lappeenrantaan ja Helsinkiin. Heidän teoksiaan löytyy mm. Helsingin, Lahden, Lappeenrannan, Kouvolan ja Imatran taidemuseoiden kokoelmista. He voittivat Vuoden 2014 Ympäristötaideteos -kunniakirjan julkisesta teoksestaan Herttoniemen teollisuusalueelle Helsinkiin.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 6.7.–30.7.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Kone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

040 451 1197

Sähköposti: 

galleriakone@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: