Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Sampsa Sarparanta

Hämeenlinna | Galleria Kone

"Taulut on tehty purkauksenomaisesti, ilman mitään valmista teemaa, mutta kyllähän näihin ympäröivän maailman uutiset ovat suodattuneet. Varsinkin ilmastoahdistus tuntuu olevan näissä jonkinlaisena yhteisenä tausta-ajatuksena.

Halusin mukaan myös toisenlaisen tulevaisuuden mahdollisuuden. Sitä kai ruusu edustaa, kaiken tämän hulluuden keskellä. Ruusuhan on hauras, herkkä ja kerroksellinen, kuin nuori ihminen, jolla ensimmäistä kertaa historiassa on odotettavissa huonompi tulevaisuus kuin vanhemmillaan.

Nämä työt ovat niin tuoreita, etten ihan edes vielä tiedä mitä näissä haetaan, kai se on pohjimmiltaan kuitenkin huoli omien lasten tulevaisuudesta - aihe joka ei koskaan jätä rauhaan."

Sampsa Sarparanta (s.1973) on pitänyt yli 20-vuotisen taiteilija-uransa aikana kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on muun mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa. Sarparanta on opiskellut Kuvataideakatemiassa. Hän asuu ja työskentelee Perniössä.

Sarparannan maalaukset ovat suoria ja usein poliittisesti kantaaottavia ja provokatiivisia. Aiheisiin ovat kuuluneet niin Sudanin nälkää näkevät kuin Turun makeistehtaan irtisanotut työntekijät, mutta yhtälailla henkilökuvat ja arkiset välähdykset taiteilijan lähipiiristä. Helsingin Sanomat kutsuikin Sarparantaa loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi (Tammikuu 2011).

Sarparanta on tunnettu myös 20 vuoden urasta No Shame punk-yhtyeen laulaja- lauluntekijänä. Hän työstää parhaillaan ensimmäistä sooloalbumiaan.

"Sarparanta jatkaa kultakauden mestareiden, etenkin Albert Edelfeltin edustamaa realismin perinnettä, mutta lisää siihen roiman annoksen punk-asennetta. "
-Helsingin Sanomat, Toukokuu 2014

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 2.3.–26.3.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Kone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

040 451 1197

Sähköposti: 

galleriakone@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: