Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Piela Auvinen: Pinta-Muotoja luonnosta

Hämeenlinna | Galleria Paperihuone

Itselläni on taipumusta ajoittaiseen alakuloon – varsin suomalainen hyve. Oma melankoliani ei liity kuitenkaan vuodenaikoihin, vaan ennemminkin ajankuluun tai sen kulumattomuuteen. Suurin pysähdys ajassa tapahtuu kesäisin, kun kaikki on tauolla. Se saa minut usein voimaan huonosti, kuten viime kesänä. Ollessani ”pakosalla” maailmasta, aloin pohtia tästä selviytymistä; erilaisia reittejä, jotka veisivät minut takaisin elämään ja ulos.
Asun maalla ja lähdin lapsenomaisestikin tunnustelemaan sekä tutustumaan luontoon kotipihallani. Huomasin voimaantuvani katsellessani kuivuneen lätäkön jättämiä halkeilevia jälkiä tai kasaa ohuita korsia. Yksityiskohdat veivät mukanaan ja ymmärsin luonnon tervehdyttävän voiman.
Kokemuksistani syntyi keraaminen laattasarja ”PINTA”, joka on kunnianosoitus lähiympäristön merkitykselle; teoksen struktuuri, värit ja lasitteet ovat kaikki kotipihan luonnonmateriaaleista. Vain saven hankin ulkopuolelta. Teoskokonaisuus henkii minulle toivoa ja kertoo luonnon runsaudesta sekä sen monimuotoisuuden kunnioituksen tarpeesta. Sarja käsittää 100 numeroitua laattaa. Erityiseksi näyttelyn tekee itselleni myös se, että se on ensimmäinen yksityisnäyttelyni.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 2.2.–28.2.

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Paperihuone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Arvi Kariston katu 9

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

+358 45 345 6849

Sähköposti: 

petra.saraste@evl.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot: