Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Nurkan takana metsä

Hämeenlinna | Kaloinen

14.7.-31.8.2018, avajaiset 13.7. klo 18, tervetuloa!
Saunakorventie, 14300 Renko. Hämeenlinna 25 km, Riihimäki 33 km.

NURKAN TAKANA METSÄ on reitti, joka syntyy taideteosten muodostamasta kokonaisuudesta. Myös teosten väliin jäävä tila, tyhjyys, on tärkeää. Ja käveleminen. Tavoitteena on yllättää katsoja ja tuoda metsässä hänen eteensä jotain, joka ei sinne kuulu tai jotain, josta onkin tullut osa metsää.

Osallistuvat taiteilijat: Pekka Pitkänen, Anneli Sipiläinen, Emilia Niskasaari, Tuija Teiska, Riitta Kopra, Pilvi Ojala, Antti Oikarinen, Kalle Turakka-Purhonen, Kaarina Haka ja Maija Helasvuo.

Vieraassa ympäristössä liikkuessa mielen valtaa uteliaisuus, kun näkee jonkin kiinnostavan asian kauempana ja suuntaa kohti sitä. Sitten saavuttaa sen, ja ihmettelee hetken, kunnes kohdistaa katseensa jälleen seuraavaan asiaan… ja kulkee taas eteenpäin. Asiat näyttävät erilaisilta eri etäisyyksien päästä.

Havainto voi muuttua, totuus voikin osoittautua toiseksi, kuin miltä kauempaa näytti. Silti ensimmäinen havainto oli se, joka pisti liikkeelle. Tällainen uteliaisuuden herättävä havainto voi olla horisontti, sähkölinja jossakin kaukana (miten se menee, pääseekö sitä pitkin liikkumaan), oikeastaan myös kartta tai mutka tiessä. Millaiseksi näkymä muuttuu sen jälkeen?

Metsä, johon teokset tulevat esille, on Rengon Kaloisissa, Kanta-Hämeessä. Se on aika tavallinen metsä: pääosin mäntyä ja jonkin verran sekametsää, mäkistä maastoa. Eläimistä siellä ovat viihtyneet jälkien ja havaintojen perusteella ainakin: hirvi, metsäkauris, valkohäntäpeura, kettu, metsäjänis, rusakko, lumikko, supikoira, susi ja ilves sekä lukuisat linnut, hyönteiset ja matelijat.
Näytä vähemmän

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 27.8.
  • ti 28.8.
  • ke 29.8.
  • to 30.8.
  • pe 31.8.

Tapahtumapaikka: 

Kaloinen

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Postinumero: 

14300

Postitoimipaikka: 

Renko

Tapahtuman lisätiedot: