Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Irwin-näyttely

Hämeenlinna | Kauppakeskus Goodman

Puoli vuosisataa Reteesti vaan

Tule katsomaan Irwinin 60-lukua näyttelyyn, joka on avoinna kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa 18.5.2018 asti.

"Puoli vuosisataa Reteesti vaan" - Irwin näyttely on pystyssä kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa 5.5.-18.5.2018 (avoinna ti-su 13-18, äitienpäivänä suljettu). Irwin Goodmanin ja Vexi Salmen vuosien 1967-68 hittikimara on vieläkin vertaansa vailla oleva ilmiö. Protesti- ja folklaulajana aloittaneesta Irwinistä tuli koko kansan suosikki, maamme menestynein miesartisti. Silloin syntyi lauluja jotka elävät vieläkin suomalaisten mielissä – ja soittimissa. Tarinat Irwinin uran tuolta ajalta eivät jätä kylmäksi. Näitä tarinoita, tavaroita ja musiikkia on läsnä näyttelyssä. Tähän kulta-aikaan pääset tutustumaan Irwin Goodman -instituutin kokoamassa näyttelyssä, jonka kuraattorina toimii Ari G Lahti, joka on Irwinin pitkäaikaisimpia taustamuusikoita. Lahti johtaa Irwin Goodman -Instituuttia ja Irwin Goodman, Irwin-klubi ry:tä, joissa ylläpidetään Irwinin ja Vexin perintöä.

Kun 50 vuotta sitten toukokuussa julkaistiin Irwinin neljäs pitkäsoitto, nousi se heti myyntilistojen ykköseksi – se oli huipentuma Irwinin silloisessa hittiputkessa, joka oli alkanut vajaata vuotta aiemmin, Ryysyranta-singlestä. Tuota voidaan kutsua laskutavasta riippuen ensimmäiseksi tai toiseksi kultakaudeksi. Joka tapauksessa tuo aika oli käänteentekevää koko Irwinin uralla. Tuolloin nuoresta, protesti- ja folklaulajana aloittaneesta hämeenlinnalaisartistista tuli koko kansan Irwin, joka puhutteli laajoja yleisöjä, vauvasta vaariin ja mummoon. Irwinin aiemmat hitit, Työmiehen lauantai ja Ei tippa tapa, olivat paljon huomiota saaneita lauluja ja oman yleisönsä suosiossa. Mutta Ryysyrannassa oli kysymys vielä monta astetta kovemman luokan sukseesta. Ryysyranta-single oli kuukausikaupalla listojen kärjessä, ja sitä seurasivat monet muut.

Näyttelytila sijaitsee kauppakeskus Goodmanin ensimmäisessä kerroksessa Kultajousi -liikkeen vieressä. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tarjolla on myös Irwin-tuotteita sekä infoa nykypäivän toiminnasta aiheen parissa.

Tervetuloa!

Ari Lahti
Irwin Goodman -instituutti /
ValkeakoskiMedia

Internetissä:
irwingoodman.com
kauppakeskusgoodman.fi/fi/irwin-nayttely/

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 5.5.–18.5.

  • ti klo 13–18
  • ke klo 13–18
  • to klo 13–18
  • pe klo 13–18
  • la klo 13–18
  • su klo 13–18

Tapahtumapaikka: 

Kauppakeskus Goodman

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Kaivokatu 7

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot: