Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Henna Julan näyttely SPHERES

Hämeenlinna | Galleria Kone

Henna Julan öljymaalaukset tuovat esiin ihmiskatseelta suljettuja prosesseja, jotka ovat havaittavissa vain hetkellisesti, jonkin muun kuin ihmisen silmin nähtynä. Näyttely koostuu öljymaalauksista kankaalle ja pyöreistä öljymaalauksista levylle. Maalaukset tekevät näkyväksi maailman, joka on havaittavissa hetkellisesti, mikroskoopin tai kaukoputken linssin lävitse tai hyönteisen verkkosilmin. Jula hahmottelee ei-inhimillisen perspektiiviä ja näkökenttää, vaihtoehtoista tapaa hahmottaa ympäröivää maailmaa intuitiivisen ja välittömän maalausprosessin avulla.

Hallitsemalla öljymaalin ja maalausnesteen välisiä reaktioita Jula maalaa muotoja, jotka muistuttavat luonnossa toistuvia rakenteita. Pigmentin, öljyn ja tärpätin käyttäytyminen toistavat virtaamisen, leviämisen, kasvun ja hajoamisen prosesseja, joita esiintyy niin luonnossa kuin maalauskankaalla. Ohuet ja kuulaan läpikuultavat värikerrokset luovat vaikutelman syvyydestä ja tilasta, tuoden mieleen maisemat syvällä merenpohjassa tai näkymät vesipisaran sisällä. Trooppisia kasvustoja ja rihmastoja, kosteita lehtiä ja hyönteisten siipiä muistuttavat muodot sekä vedenalaiset maisemat sulautuvat näyttelyn maalauksissa yhteen.

Kuvataiteilija Henna Jula (s.1990 Turussa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui kuvataiteen maisteriksi v. 2016 Kuvataideakatemiasta. Vuonna 2012 hän oli vaihto-opiskelussa Taipein National University of the Arts'ssa Taiwanissa. GalleriaKONEen näyttely on Julan kolmas yksityisnäyttely. Hän on osallistunut lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin mm. Helsingissä, Tukholmassa ja Taipeissa. Viimeisen vuoden aikana hän on työskennellyt ulkomaisissa taiteilijaresidensseissä Cité internationale des Artsissa Pariisissa, MoKS-residenssissä Virossa ja Treasure Hill Artist Villagessa Taiwanissa.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Paulon Säätiö ja AIR Taipei.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 24.11.–18.12.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16

Poikkeukselliset ajat

  • suljettu 6.12.2018

Tapahtumapaikka: 

Galleria Kone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

040 451 1197

Sähköposti: 

galleriakone@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: