Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran näyttely

Hämeenlinna | Café Laurell

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran näyttely - Pirjo Heino: Omakuva

”Luovuuteni kumpuaa aina ristiriidoista. Siitä, että haluaisin täyttää tyhjiön, parantaa oloani, muuttaa asioita. Kuvaan taiteessani elämää ja sen äkkikäänteitä oikuttelevan puutarhan muodossa. Taiteessani käytän yksinkertaisia ja kauniita materiaaleja ja menetelmiä. työstän ideoitani yksityisen ja yhteisen rajamailla. Kauneus ei ole kiellettyä mutta turha makeilu on tylsää.” - Pirjo Heino

Pirjo Heino on Hämeenlinnalainen ammattikuvataiteilija ja taidekuraattori. Hän asuu nykyään Hauholla mutta työskentelee edelleen Hämeenlinnassa Poltinahon Taidekasarmilla. Heinon näyttelyssä on abstrakteja omakuvia. Tekniikkana on kollaasi kankaalle. Teokset ovat muutaman vuoden takaa ja ne ovat kiertäneet näyttelyissä jo monessa Euroopan maassa. Heino on kutsuttu myös Taiteilijaseuran 70v juhlanäyttelyyn, joka avataan taidemuseossa maaliskuun 22. päivä. Näyttelyn kuraattorina toimii Kiasman intendentti Kati Kivinen. Myös sinne tulee Heinon omakuvateos; ei kuitenkaan abstraktina vaan esittävänä.

Heinon taidetta on ollut esillä HML taidemuseossa ensimmäisen kerran 1971 Nuorten näyttelyssä ja HML taiteilijaseuran vuosinäyttelyissä 18 kertaa. Muissa taiteilijaseuran näyttelyissä Heino on ollut mukana vuodesta 1989. Heinon kansainvälinen toiminta alkoi 1994 jolloin hän oli taiteilijana ja galleristina perustamassa Finroart XXI taidesäätiötä. Edellisten lisäksi Heino on jäsenenä Suomen kuraattorien yhdistyksessä vuodesta 2000, European Artists Associationessa vuodesta 2003 ja TransCulturalExchange-ryhmässä vuodesta 2004.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 3.1.–28.2.

  • ma klo 8.30–18
  • ti klo 8.30–18
  • ke klo 8.30–18
  • to klo 8.30–18
  • pe klo 8.30–18
  • la klo 8.30–17
  • su klo 11–17

Tapahtumapaikka: 

Café Laurell

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Sibeliuksenkatu 7

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Tapahtuman lisätiedot: