Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Aulagalleriassa Leena Louhivaara ja Omakuva - sata vuotta suomalaisena

Hämeenlinna | Galleria Kone

Leena Louhivaara taiteilijatapaamisessa 17.2.2018 klo 14–15.

Omakuva – sata vuotta suomalaisena on valokuvaaja Leena Louhivaaran kehittämä valokuvahanke, joka on toteutettu ikäihmisten kanssa Diakonissalaitoksen Kotikalliossa, Helsingissä 2016. Näyttely hankkeesta on kiertänyt eri puolilla Suomea Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi 2017.

Osallistujat saivat mahdollisuuden käydä elämäänsä läpi heille tärkeiden valokuvien kautta.

Tavoitteena oli löytää yhteys ihmisen luovuuteen ja muistoihin sekä saada hänet innostumaan yhteisestä tekemisestä muiden talon asukkaiden kanssa.

Kun valot sammuivat, kuvat heijastuivat seinälle ja osallistuja alkoi kertoa omaa tarinaansa kuvien kautta, syntyi hienoja yhteisiä kokemuksia ja löytyi yllättäviä yhteyksiä.

Jokaisesta osallistujasta otettiin myös muotokuva. Lisäksi otettiin symbolikuva paikasta tai asiasta, joka on ollut hänelle merkityksellinen. Valokuvanäyttelyssä jokaisesta henkilöstä on esillä kolmen kuvan sarja sekä teksti, joka on syntynyt hänen kertomustensa kautta.

Projektissa korostui tunne siitä, että kaikella eletyllä ja koetulla on arvonsa. Toisen tarina voi olla myös oma tarinamme, mutta vain nähdyksi tulemisen kautta saamme tietää siitä. Tämä luova hanke avasi kätkettyjä yhteyksiä ja toi ihmiset lähemmäs toisiaan.

Leena Louhivaara on helsinkiläinen valokuvaaja, kouluttaja ja ratkaisukeskeinen työnohjaaja. Hän on käsitellyt nähdyksi tulemisen teemaa kaikissa taiteellisissa projekteissaan. SAA KATSOA -näyttely (2008) kertoi rintasyöpää sairastavista naisista. KATSEEN TAKANA –näyttely (2011) syntyi yhteistyössä näkönsä menettäneen kuvataiteilija Maarit Hedmanin kanssa. OMAKUVA – sata vuotta suomalaisena 2017 -hankkeessa ollaan jälleen saman teeman äärellä.

Hanketta on tukenut Suomen Kulttuurirahasto. Hanke kuului Suomi100 –juhlavuoteen ja näyttelykiertuetta on tukenut KEVA.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 13.1.–10.3.

  • ti klo 11–18
  • ke klo 11–18
  • to klo 11–18
  • pe klo 11–18
  • la klo 11–16

Tapahtumapaikka: 

Galleria Kone

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

040 451 1197

Sähköposti: 

galleriakone@gmail.com

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: