Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tami Pohjola sooloviulu

Hämeenlinna | Sibeliuksen syntymäkoti

Paganini – Sallinen – Milstein – Ysaye – Bach – Kreisler

Sibeliuksen syntymäkodissa kuullaan kokonainen konsertti monipuolista sooloviulurepertuaaria. Tulkitsijana valovoimainen nuori viuluvirtuoosi Tami Pohjola.

Liput ovelta: 15/13/10€

Tami Pohjola (s. 1996) on vuoden 2015 Kuopion viulukilpailujen voittaja. Kuopion kilpailuvoittoa edelsivät valinta viiden parhaan osallistujan joukkoon Sibelius-Akatemian Anja Ignatius -viulukilpailussa vuonna 2013 sekä voitto kansainvälisessä Young Musician -kilpailussa Virossa vuonna 2009. Lisäksi Pohjola on saavuttanut toisen palkinnon Jyväskylän Juhani Heinonen -viulukilpailuissa nuorempien sarjassa vuonna 2009 ja vanhempien sarjassa vuonna 2012.

Pohjola on esiintynyt muun muassa Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Hyvinkään kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Pori Sinfoniettan ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Hän on tehnyt yhteistyötä monien tunnettujen muusikoiden, kuten Miriam Friedin, Hagai Shahamin, Krzysztof Chorzelskin sekä Sakari Oramon kanssa. Pohjola on myös Borea-kvartetin jäsen.

Tami Pohjola aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana. Ensin hän opiskeli Grazyna Zeranska-Gebertin oppilaana Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi sieltä Reka Szilvayn oppilaaksi Sibelius-Akatemiaan. Tällä hetkellä hän opiskelee Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Mi-kyung Leen luokalla. Tami Pohjola soittaa Suomen Kulttuurirahastolta lainassa olevaa Guadagnini-viulua (1754).

Konsertin jälkeen opastettu kierros syntymäkodissa.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 18.2. klo 14

Tapahtumapaikka: 

Sibeliuksen syntymäkoti

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Hallituskatu 11

Postinumero: 

13100

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

(03) 621 2755

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Liput ovelta: 15/13/10€