Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri

Hämeenlinna | Verkatehdas, Vanaja-sali

Lorenza Borrani, viulu & kapellimestari

Mozart: Serenata Notturna KV 239
Schnittke: Mozart a la Haydn
Beethoven: Jousikvartetto op. 131 (sovitus jousiorkesterille)

Lorenza Borrani
Lorenza Borrani on inspiroiva ja karimaattinen viulisti, haluttu kapellimestari ja lahjakas kamarimuusikko. Hän on johtanut useita merkittäviä orkestereita ja esiintyy tänä vuonna mm. The Norwegian Chamber Orchestran, Sinfonietta Rigan ja Orquesta Sinfónica de las Islas Balearesin kanssa. Hän soittaa myös kiertueet Australian Chamber Orchestran, Freiburger Barockorchesterin ja London Chamber Orchestran kanssa.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri (KPKO) on toiminut ammattiorkesterina vuodesta 1989. Orkesterin perusti Juha Kangas vuonna 1972, ja hän toimi sen taiteellisena johtajana vuoden 2008 loppuun asti. Orkesterin yhtenäinen sointi ja dynaaminen iskukyky ovat pitkäaikaisen yhteistyön tulosta, ja ohjelmisto kattaa musiikin aikakaudet barokista nykyaikaan. Erityisesti aikamme suomalaisen musiikin lähettiläänä KPKO on tehnyt tärkeää työtä. Monikymmenvuotinen yhteistyö nimikkosäveltäjän Pehr Henrik Nordgrenin (1944–2008) kanssa oli poikkeuksellisen hedelmällistä, ja yhteydet pohjoismaisiin ja Baltian maiden nykysäveltäjiin ovat olleet tiiviitä.

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on kantaesittänyt n. 160 teosta, joista suuri osa on omia tilauksia. Kunniakapellimestari Juha Kankaan johdolla orkesteri on levyttänyt yli 60 äänilevyä. Orkesteri esiintyy säännöllisesti musiikkijuhlilla kotimaassa ja ulkomailla, ja se on tehnyt ulkomaankiertueita ja -vierailuja Euroopan maiden lisäksi myös Japaniin ja New Yorkiin. Kesällä 2017 orkesteri vieraili Würzburgin maineikkailla Mozart-festivaaleilla Saksassa.

Vuonna 1993 orkesterille myönnettiin Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinto. Vuonna 1995 orkesteri ja kapellimestari Juha Kangas vastaanottivat Teoston Luomus-palkinnon ja vuonna 1998 Suomen Säveltäjät ry:n Madetoja-palkinnon sekä Yleisradion Vuoden levy -palkinnon. Vuonna 1999 orkesteri sai Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajien Janne-palkinnon ja 2004 orkesterin ja Tampere Filharmonian yhteinen Vasks-levy sai kansainvälisen Cannes Classical Vuoden levy -palkinnon.

Sakari Oramo aloitti Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana syksyllä 2013. KPKO:n ja Oramon levy-yhtiö Alballe tekemä levytys C. Ph. E. Bachin sinfonioista 1–6 palkittiin Emmalla kategoriassa Vuoden klassinen albumi 2014. Sama levy oli ehdokkaana BBC Music Magazine Awards vuoden levyksi. Myös KPKO:n ja Oramon levy ”Favourite English Strings” oli Emma-ehdokkaana vuonna 2016. Samassa kisassa kilpaili tänä vuonna KPKO:n ja kunniakapellimestari Juha Kankaan levy ”Dedicated to”.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 15.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Verkatehdas, Vanaja-sali

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Peruslippu 35 € / Lapsi alle 18v. 20 €