Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Dizu Plaatjies & Ibuyambo (Etelä-Afrikka), The Blassics

Hämeenlinna | Verkatehdas, Vanaja-sali

Lämmin tuulahdus Etelä-Afrikasta Suomen talvipimeyteen!

Dizu Plaatjies on valovoimainen laulaja ja multi-instrumentalisti joka etenkin marimbastaan taikoo esille vangitsevia melodioita ja hurjaa energiaa. Hän sekoittaa ennakkoluulottomasti maansa eri perinteitä omiin säveliin ja sanoihin, tuloksena hyvätuulista, menevää perinteen suuntaan kumartavaa musiikkia, jota on kutsuttu myös neoperinteiseksi.

Ibuyambo-yhtyeensä kanssa hän yhdistelee laulua, tanssia ja soittoa sekä erilaisia afrikkalaisia soittimia. Hänen sydämensä sykkii myös kansalaisoikeuksien puolesta – mistä muistuttakoon tämä vuosi, kun juhlitaan Etelä-Afrikan suuren voimahahmon Nelson Mandelan syntymää 100 vuotta sitten. Mandela on tärkeä henkilö Plaatjiesille myös henkilökohtaisesti, koska hänen vaimonsa kuuluu Mandelan sukuun.

Dizu Plaatjies on useita vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana esiintynyt maailman arvostetuilla estradeilla kuten New Yorkin Carnegie Hallissa. Suomessa hän vieraili 1990-luvun lopussa legendaarisen Amampondo-yhtyeen kanssa, mutta Ibuyambo-kokoonpanolle Suomen-vierailu on ensimmäinen. Tämä värikäs joukko ei varmaan jätä ketään kylmäksi!

Lämppärinä The Blassics
Hämeenlinnalainen afrofunkkia soittava The Blassics esiintyy Vanaja-salissa yhdessä etiopialaisen vokalistin Miki Macin kanssa. Luvassa on soittamisen riemusta ja yhteisolosta syntynyttä rytmikästä musiikkia, jossa länsiafrikkalainen biitti kohtaa 60–70-lukujen funk-soundin ja jazz-vaikutteet.

Miki Mac – laulu
Ville-Pekka Järvinen – basso
Hanna Lotti – huilu
Juha Sarkkola – kitara
Tuure Tammi – trumpetti
Jukka Teerisaari – lyömäsoittimet
Victor Tokpanou – lyömäsoittimet
Mikko Veijonen – baritonisaksoni
Joona Venäläinen – rummut

The Blassics aloittaa klo 19.00, Dizu Plaatjies väliajan jälkeen noin klo 20.10.

Kesto n. 2 h, sis. väliajan.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 8.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Verkatehdas, Vanaja-sali

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Peruslippu 28 €