Tapahtuma ei ole enää voimassa.

KAVI-sarja: Viimeinen keisari (1987)

Hämeenlinna | Bio Rex Verkatehdas

KAVIn aluesarja: Bernardo Bertolucci, Viimeinen keisari (Italia/Hongkong/Britannia 1987) ti 29.9. klo 18 Bio Rex. K16. 164 min. Päärooleissa John Lone, Joan Chen ja Peter O’Toole. KAVI 35 mm. Suom. tekstitys. Liput (6 €) vain Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi. Luethan syksyn näytösohjeet katsojille osoitteesta kinotavast.net

Bernardo Bertoluccin ohjaama yhdeksän Oscarin elämäkertadraama tarkastelee Qing-dynastian ja Kiinan viimeisen keisarin Pu Yin uskomattomia vaiheita siitä lähtien, kun hänet tuodaan Kiellettyyn kaupunkiin, aina kulttuurivallankumouksen vuosiin, jolloin hän työskentelee puutarhurina elämäänsä tyytyväisen oloisena.

Pu Yi koki etäältä ja läheltä monarkistisen järjestelmän romahduksen, poliittisten fraktioiden valtataistelut, hänestä Mantšukuon nukkehallitsijan tehneen Japanin miehityshallinnon ja maolaisen kommunismin vuodet.

Miten tämä kaikki vaikutti häneen ihmisenä? Bertolucci tarjoaa oman tulkintansa, joka pohjautuu Pu Yin omaelämäkertaan.

Viimeinen keisari osoittaa suurta ymmärrystä Kiinan historiaa kohtaan. Se on yksityiskohtainen henkilödraama, mutta tarkastelee samalla myös poliittisten järjestelmien todellisuutta.

Elokuva oli ensimmäinen länsimainen valkokangastuotanto, jota kuvattiin Kielletyssä kaupungissa, mikä autenttisen puvustuksen ja Vittorio Storaton suvereenin kameratyöskentelyn kanssa viimeistelee upean visuaalisen elämyksen värikkyyden. Jyrkkää kontrastia tuovat toisen maailmansodan jälkeiset vankilaolot, joissa Pu Yi joutuu katsomaan elämäänsä uudessa valossa. Unohtumattomana tunteiden tulkkina toimii Ryuichi Sakamoton, David Byrnen ja Cong Sun säveltämä score, joka kuljettaa sekä Pu Yin lähipiireineen että katsojat läpi yksilöitä ja yhteiskuntaa ravistelevien mullistusten. Lopputuloksena on kokonaisvaltainen mestariteos.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 29.9. klo 18–20.55

Tapahtumapaikka: 

Bio Rex Verkatehdas

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

075 7561 282

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-16

Lippujen hinnat: 

6 € (liput vain Kino Tavast ry:n verkkokaupasta)

Järjestäjä: