Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kavi Hämeenlinna 2018: Viisi vuodenaikaa

Hämeenlinna | Bio Rex Verkatehdas

LAJITYYPPI: Draama, Romantiikka
IKÄRAJA: Kielletty alle 12-vuotiailta
ENSI-ILTA: 18.9.2018
KESTO: 1t 45min

Pieni luostarin oppipoika kiusaa eläimiä asettamalla niille kiven taakaksi. Kasvattajamunkki tekee oppipojalleen saman: sitoo yöllä pojan selkään suuren kiven, jotta tämä ymmärtäisi, että kaikella on seurauksensa. Jos eläimet kuolisivat, poika joutuisi kantamaan kiveä sydämessään loppuelämänsä.

Tapahtumat keskittyvät syrjäisellä vuoristojärvellä kelluvaan temppeliin. Rannassa olevasta kuvioportista kuljetaan luostariin tai päinvastoin muuhun maailmaan. Munkki ja hänen huostaansa uskottu oppipoika tapaavat muita vain harvoin.

Viisi vuodenaikaa kuvaa pojan kasvamista lapsesta teini-ikään ja rakastuneesta nuorukaisesta aikuiseksi mieheksi. Ihmisen fyysinen ja moraalinen kehitys limittyvät Kimin elokuvassa vuodenaikojen vaihtumiseen. Viides vuodenaika on uusi kevät, jossa uinuneet vaistot ja halut heräävät jälleen henkiin.

Korealainen buddhalaisuus visualisoituu luonnon kauneutena ja ankaraa itsekuria vaativina fyysisinä harjoituksina, joilla on oma salaperäinen kielensä. Myös ohjaaja näyttelee elokuvassa.

Viisi vuodenaikaa on päässyt BBC:n sadan maailman parhaan elokuvan listalle ja se on palkittu useilla kansainvälisillä festivaaleilla

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 18.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Bio Rex Verkatehdas

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

075 7561 282

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: