Tapahtuma ei ole enää voimassa.

KAVI Hämeenlinna 2018: Vihreä kulta

Hämeenlinna | Bio Rex Verkatehdas

LAJITYYPPI: Draama
IKÄRAJA: Sallittu kaikenikäisille
ENSI-ILTA: 17.4.2018
KESTO: 1t 26min

Hella Wuolijoen näytelmään pohjautuva Valentin Vaalan ohjaama Vihreä kulta on tulvillaan Lapin lumoa. Talvisodan alla elokuvateattereihin päätynyt draama poistui aikanaan nopeasti ohjelmistosta, mutta on nyt digitoituna mahdollista nähdä hyvälaatuisena isolta valkokankaalta elokuvateatterissa.

Vuorineuvoksetar Kristine Bergman (Hanna Taini) saapuu synnyinseudulleen Lappiin miehensä Gustav Bergmanin (Sven Relander) kanssa. Hän tutustuu ja rakastuu öisellä rekiretkiajelulla ylimetsänhoitaja Suontaahan (Olavi Reimas), joka vastaa matkakumppaninsa tunteisiin. Molemmat ovat naimisissa, eikä avioero ole kummallekaan itsestäänselvyys.

Valentin Vaalan jylhiin kauniisiin Lapin-maisemiin sijoittama rakkaustarina vertautuu myös metsänhoitaja Suontaan kertomaan vanhaan taruun hulluista rakastavaisista, jotka hylkäsivät kaiken aloittaakseen elämänsä alusta erämaassa. Hellawuolijokimaisesti melodraama tuo esille vahvan naisroolin. Elokuva käsittelee myös luonnonsuojelun ja metsäteollisuuden keskenään vastakkaisia tavoitteita ja pohtii - vieläkin ajankohtaisesti - oikeanlaista elämisen tapaa tavarapaljouden ja askeettisen luonnonmukaisen elämän välillä.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 17.4. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Bio Rex Verkatehdas

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

075 7561 282

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: