Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kavi Hämeenlinna 2018: Rakastunut Shakespeare

Hämeenlinna | Bio Rex Verkatehdas

LAJITYYPPI: Draama, Komedia, Historia
IKÄRAJA: Kielletty alle 12-vuotiailta
ENSI-ILTA: 16.10.2018
KESTO: 1t 59min

Rakastunut Shakespeare kertoo nuoresta, hieman jo mainetta saaneesta mutta piinallisen köyhästä näytelmäkirjailija William Shakespearesta ja ennen kaikkea tämän rakkaudesta nuoreen naiseen, joka pukeutuu pojaksi päästäkseen esiintymään teatteriin. Jotkut elokuvan hahmoista ja vuoropuheluista viittaavat suoraan Shakespearen teoksiin.

Elokuva on hauska johdantokurssi William Shakespearen komediamaailmaan ja renessanssiteatterin kulisseihin. Kirjoittamisen tuska, kilpailevien teatteriryhmien, käsikirjoittajien ja teatterinjohtajien keskinäinen juonittelu värittää tarinaa, jossa kulkee myös vahva rakkausjuoni. Elokuva on hengeltään ja ilmapiiriltään yhtä tapahtumarunsas ja käänteikäs kuin Shakespearen aidot komediat, joita on esitetty vuosisadasta toiseen maailman teatterinäyttämöillä.

Pääosassa Shakespearena on Joseph Fiennes ja hänen rakastettunaan Gwyneth Paltrow.

Rakastunut Shakespeare oli vuoden 1999 Oscar-menestyjä seitsemällä palkinnolla, muun muassa paras elokuva, paras naispääosa (Paltrow) ja paras naissivuosa (Judi Dench). Lisäksi elokuva on saanut useita muita palkintoja, kuten kolme BAFTA:a ja Golden Globea.

Lisätiedot kinotavast.net

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 16.10. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Bio Rex Verkatehdas

Sijaintikunta: 

Hämeenlinna

Käyntiosoite: 

Paasikiventie 2

Postinumero: 

13200

Postitoimipaikka: 

Hämeenlinna

Puhelinnumero: 

075 7561 282

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: